איך למצוא מידע אקדמי רלוונטי לנושא העבודה?
כמו כל סטודנט בישראל ובעולם כולו, גם אתם תצטרכו בשלב כלשהו להתחיל למצוא מידע אקדמי ולכתוב עבודות שונות ומגוונות. אם אתם מתקשים בכתיבה של עבודות שכאלה, אנא פנו עוד היום לקבלת סיוע בכתיבת עבודות אקדמיות.
קודם נבין מהי בעצם עבודה אקדמית
עבודה אקדמית הינה עבודה שאתם נדרשים לכתוב בנושאים שונים ומגוונים. לצורך כתיבת עבודה אקדמית תזדקקו לידע בכתיבת עבודות כלליות וכתיבת עבודות אקדמיות באופן ספציפי.
כל עבודה מתחילה קודם כל במציאת מידע אקדמי נכון ומתאים. בעבודות אלו ישנם שלבים חשובים שלא ניתן לדלג על אף אחד מהם.
העבודה יכולה להיות עבודה קצרה של עמוד או שניים, ויכולה להיות עבודה ארוכה ומקיפה, כמו עבודות סמינריוניות מלאות. כל עבודה והיקפה תלויים כולם ככולם בסוג העבודה שאתם עושים, כמו גם בדרישות המרצה.
חשוב לזכור, שכל עבודה במסגרת התואר מתחילה קודם כל ולפני הכל במציאת מידע אקדמי מתאים לנושא העבודה.
מהו מידע אקדמי?
מידע אקדמי הוא כל המקורות האקדמיים שתמצאו באינטרנט ובספריה. מידע אקדמי הם כל המאמרים והספרים שתצטרכו לקרוא לצורך כתיבת העבודה.
מידע אקדמי הוא מקור מהימן, כלומר, מקור מחקרי או מקצועי. הכוונה במקור אקדמי הינה למאמר או ספר שמבוססים על ניסויים ומחקרים שביצעו החוקרים שכתבו את המאמר או את הספר.
איך למצוא מידע אקדמי רלוונטי לכתיבת עבודה?
את המידע האקדמי אתם מוצאים בשני מקומות עיקריים:
- בספרייה של האוניברסיטה או מכללה או כל מוסד חינוכי שבו אתם לומדים.
- באתרי אינטרנט שונים.
1. חיפוש מידע בספריה
על מנת למצוא מידע אקדמי בספרייה אתם יכולים ללכת פיזית לספרייה של מוסד הלימודים שלכם, לבקש את עזרת הספרנים, לצלם את החומר הדרוש ואז תוכלו להתחיל לכתוב את העבודה עצמה. ככה עשו במשך שנים.
אולם, לכל ספרייה בישראל ובעולם יש היום גם אתר אינטרנט. את הקישור לאתר הספרייה של המוסד בו אתם לומדים תוכלו בדרך כלל למצוא באתר הבית של מוסד הלימודים שלכם.
שימו לב שכדי להיכנס לדף הספרייה של מוסד לימודים אתם חייבים להצטייד במספר תעודת זהות וסיסמא. כך שאם אתם סטודנטים של אוניברסיטת חיפה, לא תוכלו להיכנס לאתר הספרייה של אוניברסיטת תל אביב.
2. חיפוש מידע באינטרנט
האפשרות השניה של מציאת מידע אקדמית נמצאת באתרי אינטרנט שונים.
היום כמעט לכל כתב עת והוצאת ספרים ישנו גם אתר אינטרנט שבו ניתן למצוא את המאמרים, החוברות וכדומה. הבעיה נעוצה בעובדה שחלק גדול מאתרים אלה דורשים תשלום לצורך קריאת המאמרים.
לשם כך הקימה לפני שנים לא רבות הענקית גוגל אתר בשם סקולר (Google Scholar). באתר זה תוכלו למצוא הרבה מאוד מאמרים אקדמיים בנושאים שונים ומגוונים. האתר לא דורש כסף, אולם כן דורש הרשמה בחינם.
מה הלאה?
אם אתם כותבים עבודה אקדמית קטנה, סביר להניח שקיבלתם את הנושא וההוראות מהמרצה שלכם.
במידה ומדובר בעבודה גדולה, כגון תזה או סמינריון, אזי רוב הסיכויים שבחירת נושא העבודה היתה בידיים שלכם.
לכן חשוב שתנסחו שיטת מחקר בנושאים שקל למצוא עליהם חומר כדי שלא תסתבכו בשלב הבא.
לאחר שמצאתם את המאמר המתאים לעבודה שלכם, עליכם לדעת איך לסכם מאמר אקדמי (לעוד מידע בנושא אנא לחצו על הקישור).
לסיכום
תודות לעובדה הפשוטה שאנחנו חיים בעידן של מידע, לא קשה מדי למצוא מידע אקדמי נכון לצורך כתיבת עבודות אקדמיות, אולם צריך לדעת מה לחפש, איפה ואיך.
אם חשוב לכם להגיש עבודות אקדמיות מעולות, אל תהססו ופנו אלינו עוד היום לקבלת סיוע בכתיבת עבודות.