התחלתם ללמוד במוסד להשכלה גבוהה, עשיתם כל מה שהיה נחוץ כדי להתקבל והנה מטלה נוספת: עבודה אקדמית לדוגמא. אז איך ומה כדאי לעשות כדי לצלוח את המשימה החדשה הזאת ולהגיש אותה בזמן? במהלך הקורס עולים נושאים שונים הקשורים לתוכן המרכזי של הקורס, אחד הנושאים היה מעניין במיוחד – רצוי שהעבודה שתתבקשו לעשות יהיה בנושא שמעניין אתכם, נושא בו יש לכם עמדה ואולי גם ידע קודם.
הגיעו ההנחיות לעבודה, מה עכשיו?
אז איך כותבים עבודה אקדמית? ראשית עברו על הנושאים המוצעים ובחרו את הנושא שעניין אתכם במהלך הקורס, זה שיש לכם רצון לברר ולעשות עליו מחקר אקדמי, נושא שלדעתכם והבנתכם יש בו חשיבות. ראשית יש להבין מה בדיוק נדרש מכם, שאלו את המרצה בדיוק למה הכוונה בכל סעיף בהנחיות, נסו להבין לאן עליכם לכוון את עצמכם. בשלב הזה כבר בחרתם את הנושא, זוכרים? זה שמעניין אתכם, ובנקודה בה אתם נמצאים כעת גם ברורות ובהירות לכם ההנחיות של המרצה, אתם מוכנים לעבור לנקודה הבאה בתהליך.
מקורות הם הבסיס לכל מחקר
לצורך כתיבת עבודות אקדמיות ניתנו לכם מקורות על-ידי המרצה בצמוד להנחיות, ישנם מקורות חובה ונוספים, גשו למיון ובחירה של המקורות שיכולים בוודאות גבוהה להיות לכם לעזר, אלה שמדברים באופן ממוקד יותר על הנושא עליו בחרתם לעבוד. הנושאים העיקריים של תחום החקר שלכם הם אלה שחוזרים במספר מאמרים. אספו את הכותרות החוזרות וצרו מהם את מבנה העבודה שיהיה בדרך כלל מבוא, שלושה פרקים וסיכום.
עיבוד, שילוב ועריכה
נהדר התקדמתם לנקודה הבאה. מרגע שיש לכם כותרות לפרקים של העבודה הקריאה מתבהרת ומציפה את הנקודות העיקריות על פי הפרקים שלכם. אספו את הרעיונות מתוך המקורות וכתבו אותם בתוך הפרק הרלוונטי. שימו לב, מצאתם רעיון שמתאים לכם כתבו בדיוק מהיכן לקחת אותו, כתבו את כל הפרטים הביבליוגרפיים הנחוצים, בכך תחסכו המון זמן. העתקתם את הפסקה המקורית כעת כתבו אותה במלים שלכם, המרצה רוצה לראות שהבנתם מה כתוב ולמה הדברים מתאימים לעבודה שלכם.
הגעתם לשלב העריכה. בשלב הזה משלבים בין המקורות השונים באמצעות ביטויי קישור כמו 'יחד עם זאת', בנוסף לכך' ואם הדברים באים בניגוד לכתוב אז 'לעומת זאת' בניגוד לכך'. כמו במשחק הרכבה נוצרות פסקאות מורכבות משניים שלושה מקורות המקושרים ביניהם בהתאם לקו העיקרי של הפרק.
ענין אחרון שחשוב לשים אליו לב הוא המעברים בין הפרקים. כדי שהעבודה שלכם תהיה מוצר אחד מגובש, יש לסכם בפסקה קצרה את הפרק הקודם ובתחילת הפרק הבא ליצור קישור מילולי בין מה שנכתב בפרק הקודם למה שייכתב בפרק הנוכחי.
עבודה אקדמית לדוגמא
זהו, אלו כל הנקודות בתהליך: בחרתם נושא, הבנתם את ההנחיות, הסתמכתם על מקורות מהם הבנתם אילו פרקים יבנו את העבודה, כתבתם פסקאות ששילבו בתוכן מספר מקורות, סיכמתם כל פרק, קישרתם לפרק הבא ורשמתם את הפרטים הביבליוגרפיים על פי כל הכללים. בשער כתבו את כותרת העבודה בגדול, הוסיפו תמונה ורשמו את כל מה שנחוץ. כל מי שיקבל לידיו את העבודה שלכם יראה מיד שעשיתם עבודה אקדמית לדוגמא.