הגשת עבודה סמינריונית היא סוגיה מרכזית בחיי הסטודנט, שרואה את האיום הגדול ביותר (לצד המבחנים), בשל המשמעות הרבה שיש לה. ואין זה רק כך.
סיבה נוספת שסטודנט כה מפחד מעבודה סמינריונית היא בשל העובדה שזו עבודת סוף שנה, שדורשת ממנו יתרת משאבים ויתרת זמן כדי ליצור אותה. עליו לכתוב אותה ביתר שאת ולוודא היטב, כי הוא עומד בסטנדרטים הנוקשים של המרצה שלו וגם של העולם האקדמי בישראל.
אין ספק כלל, כי כל סטודנט חולם בגדול על הרגע בו הוא יוכל להגיש את העבודה, סוף כל סוף, ו"להיפטר" ממנה עם מעט מאוד "נזקים" לציון שלו. עם זאת, על כל סטודנט להשקיע את מיטב מרצו בהפיכתה של עבודתו לראויה ביותר לטובה ביותר.
המאמר הבא הוא בדיוק בשבילכם. בואו ונתחיל.
אז מה חשוב לדעת בנוגע להגשת עבודה סמינריונית?
קודם כל, לפני שתגיעו אל השלב של הגשת עבודה סמינריונית, ראשית כל עליכם להכיר את סוג עבודה זה מקרוב. נתחיל מן המבנה שלה, שבערך תמיד נראה כך:
- שער
- תוכן עניינים
- תקציר
- מבוא
- סקירת ספרות (כללית ומורחבת)- רצוי ליצוק את התוכן שלה בראשי פרקים
- מערך מחקר (שאלה, השערה, כלים ושיטה)
- ממצאים
- דיון
- סיכום
- מסקנות
- רשימה ביבליוגרפית
- נספחים (אין חובה בכך, אך רצוי)
יש להשקיע בכל פרט בעבודה, בעיקר בחלק של סקירת הספרות, שהוא החלק העיקרי ביותר. חלק זה משפיע על הכתוב בשאר חלקי העבודה, ובלעדיו לא ניתן ליצור את העבודה ולא ניתן לבנות שאלה והשערה למחקר.
בנוגע לתחילת העבודה, כתבתנו בשבילכם מאמר משובח בנוגע למבוא לעבודה סמינריונית – שנמצא כאן.
לפני שניגש אל החלק הבא, שנחשב לחלק שחשוב בכל עבודה. ניגש לכמה כללי בסיס: כתיבה בפונט David בגודל 12 בעבור התוכן ובגדלים שונים בעבור כותרות ראשיות ובעבור כותרות משניות. יש להקפיד על שוליים נכונים ועל רווח וחצי (1.5) של שורות. עד כאן בצד הטכני.
שוב לגבי העבודה עצמה, יש להקפיד לכתוב מעל 20 עמודים (בדרך כלל), מכיוון שזו אינה עוד עבודה בעולם האקדמיה, אלא עבודה בעלת חשיבות, שיכולה להשפיע על הציון הסופי שלכם.
מלבד זאת, העבודה הזו מגדירה את היכולות האינטלקטואליות ואת היכולות המחקריות, אשר רכשתם בעבור עצמכם, ולמעשה גם מסכמת את החומר של הקורס הנלמד. לרוב, זו עבודה שתוגש בסוף סמסטר או בסוף כל שנה. העבודות הללו הן חלק בלתי נפרד מהשגת התואר הראשון או התואר השני.
החלק החשוב בכל עבודה
החלק החשוב בכל עבודה כזו, ובעצם בכל עבודה שקשורה לאקדמיה, הוא החלק של עריכה לשונית. נכון, כתבתם עבודה מושקעת ובה כל התוכן הרלוונטי, גיליתם שיש לכם יותר מ-20 עמודים אך הנה המוקש מגיע- היא זקוקה לעריכה!
טקסט עם שגיאות כתיב ושגיאות תחביריות, ללא סדר במשפטים- עלול לפגוע בציון הסופי שלכם. העבודה שלכם חייבת להיכתב בצורה תקנית ונקייה מבחינה טכנית, בנוסף שהיא צריכה להיכתב בצורה גבוהה, מדעית ואקדמית מבחינת התוכן שלה.
פרט שאסור לפספס
יש פרט מאוד חשוב, שאסור לכם לפספס בכל הנוגע לעבודה: שיטת מחקר. השיטה היא הדרך בה העבודה שלכם תיכתב, מבחינת כיוון המחקר שלה: איכותני או כמותי. אם היא כמותית, היא תתבסס על כימות מספרי לתוכן. אם היא איכותנית, היא תבסס על סיפור עומק שקשור לתוכן.
צריכים מידע נוסף? מוזמנים ליצור איתנו קשר תמיד.