כל מה שצריך לדעת על מבנה הכתיבה של עבודת סמינריון
מהי עבודת סמינריון?
עבודת סמינריון הינה עבודה אקדמית שנכתבת במסגרת סמינר מחקרי במהלכה של שנה ג' בזמן הלימודים האקדמיים. עבודת סמינריון היא עבודה שלה חשיבות רבה. הסיבה לכך מתקשרת לעובדה שזו עבודה שדורשת הרבה מאמצים מהסטודנטים.
בכל עבודת סמינריון צריך להשקיע יכולות חשיבה, ניתוח מידע והסקת מסקנות. יש לאסוף חומרים מדעיים שעוסקים בנושא העבודה ולעבד אותם על מנת לשלב אותם בכתיבת העבודה, בהתאם לזאת יש לחשוב על נושא ייחודי ומקורי שעדין לא חקרו אותו ובכלל הוא ניתן לחקירה.
זאת ועוד, יש לקיים ניסוי ( העברת שאלונים, אסיפת נתונים ולנתח אותם על פי תוכנות סטטיסטיות) לאסוף מידע, לנתח אותו ביקורתית ולהגיע למסקנות בסוף המחקר. כל אלו לא קלים לביצוע וברוב המקרים הסטודנטים זקוקים לתמיכה על מנת לבצע אותם בכתיבת עבודה סמינריונית.
כיצד מורכבת עבודת סמינריון?
קודם כל, עליכם להבין מהי עבודת סמינריון. זוהי עבודה אקדמית, שיש ראשית כל להקפיד על כמה כללים בסיסיים: כתיבה בפונט דויד גודל 12, רווח וחצי שורה, כתיבה בפסקאות והקפדה יתרה על כתיבה מסודרת, נקייה, אקדמית, מדעית וגבוהה.
העבודה עצמה מורכבת כך:
- שער, תוכן עניינים, תקציר ומבוא
- סקירת ספרות (כללית ואם יש צורך- גם מורחבת)
- מערך המחקר (שיטת מחקר, שאלת מחקר, השערת מחקר, כלי מחקר)
- תוצאות, דיון, סיכום ומסקנות
- רשימה ביבליוגרפית
זו עבודת גמר מסכמת, שלפי גודלה, ניתן לזהות גם את החשיבות שלה: משקל משמעותי על הציון הסופי שלכם בסוף השנה או על הציון הסופי שלכם בסוף הסמסטר. ולכן, יש להשקיע בה ביתר שאת ולא להחטיא אף פרט, מבין כל אלו שנזכרו אלו מן המרכיבים שלה.
דימוי נחמד: כפי שאתם רוצים להכין את עוגת הגבינה המושלמת תוך כדי שאתם מקפידים על כל המרכיבים ומכינים אותם בקפידה- כך גם תוכלו להכין את עבודתכם המושלמת לאחר שהקפדתם על כל המרכיבים החשובים והחיוניים.
כתיבת סמינריון – האתגר שבכתיבה
המאפיין המרתיע ביותר בעבודת סמינריון הוא מלאכת הכתיבה. למרות שעוברים הכשרה אקדמית בקורס כתיבה מדעית בשנה א', רוב הסטודנטים מתקשים מאוד להביע עצמם בכתב.
ברוב המקרים הם חושבים על נושא מקורי, הם מנסחים שאלת מחקר טובה וממוקדת, אוספים מאמרים וספרים מהימניים, וגם לא מתקשים בלהעביר את השאלונים או לנתח אותם סטטיסטית. אך עדין לא מצליחים לכתוב ברמה מספקת על מנת להגיש עבודת סמינריון נאותה.
על מנת לפתור סוגיה זו יש לאפיין כתיבה של עבודת סמינריון ולהתייחס למבנה ולייחוד שלה.
אז מהי באמת כתיבה של עבודת סמינריון?
כתיבה של עבודת סמינר לא שונה במיוחד מסגנונות כתיבה אחרים. בדומה לכל כתיבה גם בעבודת סמינר כותבים בעקבות ועל נושא מסוים. מטרת המחקר וכתיבת עבודה אקדמית היא להציג נושא מיוחד, לכן הכתיבה מתארת את אותו הנושא מכמה זוויות.
היא מתארת את המבוא התיאורטי, את כל השלבים שנעשו במהלך המחקר, כלי המחקר, תהליך המחקר ועוד. עיקר הכתיבה הוא בשדה התיאורטי והספרותי שעליו נבנתה העבודה, בכתיבה זו הכותב מציג את מיטב המידע שעיבד וערך על מנת שלמחקר תהיה מסגרת המעוגנת במדע.
תכליתה של כתיבת עבודת סמינריון
כפי שנטען מקודם תכליתה של כתיבת עבודת סמינר היא לשקף את התהליך שנעשה במחקר, את השדה התיאורטי והמסקנות בעקבות תוצאות המחקר. אולם הדגש המשמעותי ביותר בכתיבה זו הוא בסגנון הכתיבה. כתיבה של עבודת סמינר משקפת כתיבה מדעית, וכתיבה זו מתארת את כל העקרונות האקדמיים והמדעיים לכתיבה.
כתיבה שכזו בראש ובראשונה מעוגנת על חוקי כתיבה מדעית ( אזכור, ציטוט ורשימה ביבליוגראפית). כתיבה שכזו היא כתיבה מתומצתת, בהירה, לא "אישית", מנוסחת היטב וברמה גבוהה. כתיבה ללא מטאפורות או כל סגנון אומנותי אחר, כתיבה פשוטה וממוקדת.
כמה זמן לוקח לכתוב עבודת סמינריון?
"יש לי שאלה אליכם, כמה זמן לוקח לכתוב עבודת סמינריון?", נשאלנו רבות מן הסטודנטים שפנו אל השירות שלנו מכיוון שהם התקשו רבות בתכנון ובביצוע של העבודה.
לא מדובר בעסק קל. הדרישות הן באופן תמידי ומוגבר גבוהות, הסטנדרטים הם נוקשים בצורה בולטת במיוחד והמאמץ שדרוש הוא רב מאוד. ביצוע של עבודה כזו הוא הקשה ביותר לעומת ביצועים של עבודות אקדמיות אחרות.
אלמנט הזמן הוא אלמנט ראשי ומרכיב חשוב בביצוע העבודה, שכן זמן רב מאוד נדרש מן הסטודנט לביצוע, וזה בא לידי ביטוי עוד יותר כאשר מדובר בסטודנט שמשלב בין לימודים לבין חיי נישואים וחיי משפחה, או סטודנטית שמשלבת בין לימודים לבין הריצה שלה בין לידות. במילים אחרות- כל דבר עשוי להשפיע על היתכנות הזמן בה נבצע את העבודה שלנו.
תאכלס, כמה זמן זה לוקח?
ניתן להביא הערכה גסה של שבוע וחצי ועד שבועיים, מאמץ מרוכז.
ומדוע? החלקים המרכזיים בעבודה (סקירת ספרות ויישום כלי המחקר, כמו חישוב סטטיסטי אם העבודה היא כמותית או ביצוע ראיונות עומק אם העבודה היא איכותנית, דורשים זמן רב ומשאבים רבים. ניתן להצביע על סקירת הספרות בתור החלק המשמעותי ביותר, שכן לתוכו יוצקים את כל התוכן ש"מגבה" את טענות המחקר שלכם. כדאי להתחיל מסקירת הספרות, על מנת "להוריד" לחץ בכל הנוגע להיתכנות הזמנים.
תשקיעו גם בכל מה שנוגע למערך המחקר ולחישוב התוצאות שלו, והנה לכם סיימתם את החלק השני והעיקרי של העבודה. מכאן ואילך, כל שאר החלקים (שער, תוכן עניינים תקציר, מבוא, דיון, סיכום, מסקנות ורשימה ביבליוגרפית) לא יגזול ממכם זמן רב. החלקים הללו הם הנגזרת של שתי החלקים העיקריים, שבהם השקעתם את מלוא זמנכם.
מידע נוסף וחיוני
מלבד זאת, אם עדיין המידע אינו מספק אתכם, אתם מוזמנים לקרוא מאמר על המסביר איך בוחרים נושא לעבודת סמינריון – שנמצא ממש כאן. קריאה מהנה ופורה!
אם בכל זאת אתם זקוקים לסיוע נוסף, ואינכם מסתפקים כלל בכל מה שנכתב כאן, אתם מוזמנים ליצור קשר עם השירות שלנו, ונדע לסייע לכם בהיתכנות הזמנים של כתיבת העבודה.