בהגדרתם, לימודי מדעי ההתנהגות הנם לימודים אקדמיים המשלבים שלוש דיסציפלינות שונות מתחומי המדעים – סוציולוגיה, אנתרופולוגיה ופסיכולוגיה. כל אחת מדיסציפלינות אלו עוסקת בהתנהגות האדם מכיוון אחר. הפסיכולוגיה עוסקת בנפש האדם (אישיות, קוגניציה, התנהגות ופתולוגיה) אנתרופולוגיה עוסקת בהשפעת התרבות על האדם ולבסוף סוציולוגיה עוסקת במערכת היחסים שבין האדם והחברה.
כתחום לימודי אקדמי, תכליתם של לימודי מדעי ההתנהגות היא לספק לסטודנטים השקפה רחבה ומסועפת על חיי האדם, על צרכיו הייחודיים ועל נפשו. מבחינת הקוריקולום, בלימודי מדעי ההתנהגות תוכנית הלימודים מגוונת למדי: היא כוללת פיתוח והדרכות כוח אדם, ניהול משאבי אנוש, ארגון חברתי, התנהגות חברתית אנושית ועוד. הלימודים נמשכים על תקופה של כשלוש שנים וניתן להמשיך לימודים אקדמיים על סמך התואר הזה לתארים מתקדמים בלימודי הפסיכולוגיה, סוציולוגיה, אנתרופולוגיה וקרימינולוגיה.
מדעי ההתנהגות – לימודים אקדמיים מחקריים
למרות שמדעי ההתנהגות הנם לימודים אקדמיים לגיטימיים באקדמיה, ישנה סטיגמה בנוגע לתחום הזה ולגבי היוקרה שלו. בגלל שלימודי מדעי ההתנהגות הנם לימודים אינטר-דיסציפלינאריים, ולא חד-חוגים כמו לימודי הפסיכולוגיה, סוציולוגיה וכדומה, הם נחווים כלפי חוץ כפחות מקצועיים מפני שהסטודנטים לומדים בפועל פחות חומר, מאשר סטודנטים שלומדים בחוגים המוזכרים. אולם התפיסה הזו שגויה לחלוטין וכלל איננה משקפת את הייחוד של תחום הלימודים הזה. על מנת להבין את ייחוד מדעי ההתנהגות יש להתייחס אליהם מפרספקטיבה של איכות אל מול כמות. אמנם מבחינת היקף הלימודים סטודנטים למדעי ההתנהגות לומדים פחות מסטודנטים הלומדים בחד-חוגיים, אולם אותם תכנים הם התכנים הרלוונטיים ביותר לשוק העבודה, לכן אין באמת "הפסד" מבחינת ידע.
אפיונה של עבודת סמינריון במדעי ההתנהגות
בשונה מחוגים אחרים באקדמיה, דווקא בחוג מגוון כמדעי ההתנהגות, כתיבת עבודת סמינריון יכולה להיות חוויה ייחודית למדי ומעניינת. היות וחוג זה בנוי משלושת הדיסציפלינות פסיכולוגיה, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה ישנן אינסוף אפשרויות לעבודות סמינריון. כאשר סטודנט בחוג יחיד נדרש לכתוב עבודת סמינריון במסגרת סמינר מחקרי בשנה ג', הוא יכול לבחור נושא אך ורק במסגרת הדיסציפלינה אליה משתייך, לעומתו סטודנט שלומד במדעי התנהגות יכול לכתוב עבודת סמינריון בכל אחת מהדיסציפלינות של החוג שלו. הוא יכול לבחור את האחת שהכי מסקרנת אותו ולכתוב עבודה.
יתרה מזאת, הוא יכול לשלב שתי דיסציפלינות או יותר ובכך לעלות את היוקרה המחקרית של העבודה שלו. לסיכומו של דבר, לימודי מדעי ההתנהגות הנם לימודים פרקטיים ואיכותיים, לא שונים בתרומה שלהם לעתידו של הסטודנט מכל חוג אחר. הם משקפים את חיי היום-יום המגוונים ומראים שאכן אין אמת אחת תחת השמש. בהתאם לזאת, בחוג שכזה ניתן לכתוב מגוון רחב של עבודות אקדמיות ייחודיות ומקוריות אשר תורמות לא פחות ואף יותר מכל עבודה אקדמית הנכתבת במסגרת חוג של אחד התחומים.