רפרט, איך עושים זאת נכון?

תוכן עניינים

כל מי שלמד באקדמיה מכיר את הסיטואציה הזו. צמד סטודנטים מציגים פרויקט שקיימו לאורך הסמסטר באמצעות מצגת שהכינו מבעוד מועד. המרצה יושב וכותב הערות בזמן שהנבחנים מציגים את הפרויקט שלהם. המציגים מקריאים את המצגות ושאר הכיתה בדרך כלל משתעממת ומחפשת אחר גירויים אחרים. זוהי סיטואציה די שכיחה שמציגה איך רפרט לא צריך להתקיים. אולם לפני שמתארים את הדרך הנכונה להציג רפרט, יש להבין מהו בכלל רפראט.

מה זה רפרט?

בהגדרתו, רפרט הוא הרצאה בפני קבוצה של מלומדים. הגדרה זו משקפת היטב את הפרקטיקה של הרפרט. על מנת להבין מהו רפרט יש להתייחס אל התכלית שלו, תכליתו של הרפרט הוא להציג תוצריה של עבודה אקדמית. כחושבים על זאת, רפרט הוא לכשעצמו עבודה אקדמית, ודורש היערכות מראש כפי שנעשה בכל כתיבת עבודה אקדמית.

מבנה שגרתי של עבודה אקדמית כולל הצגה של רקע, נושא העבודה, רקע תיאורטי, ניתוח תיאורטי והסקת מסקנות. את אותו מבנה של עבודה אקדמית יש להעביר אל המבנה של הרפרט. במילים פשוטות, רפראט הוא הצגת העבודה האקדמית באמצעות שקופיות. למרות שעל פניו רפראט נראה כמשימה פשוטה, בפועל רפרט יכול להפוך להרצאה משעממת למדיי. על מנת שהרפרט לא יהפוך למשעמם, יש כמה עצות וטיפים שניתן לעקוב אחריהם, על מנת שהרפרט יהפוך למרתק ומעניין.

רפרט

המאפיינים של רפראט טוב

אם ניתן לסכום את כל העצות והטיפים להעברה של רפרט טוב לטיפ אחד, טיפ זה יהיה התמצות. יכולת לתמצת טקסט היא קריטית בהעברת רפרט. בנוסף, יכולת זו מהווה את עקב אכילס של רוב הסטודנטים ואף חלק מהמרצים כיום. הסיבה לכך היא בהשוואה הלא נכונה בין עבודה מדעית לבין רפרט. אמנם הרפראט הוא הצגתה של העבודה המדעית, ולמרות שמבנה עבודה אקדמית הוא לא מבנה השונה מעבודה מדעית, עדין התוכן לא צריך להיות זהה.

מהי הטעות הנפוצה בהצגת רפרט?

הטעות השכיחה ביותר בהעברת רפרט היא מלל ארוך מדיי הנכתב בשקופיות. כפי שאמרנו, יכולת התמצות היא חשובה מאוד ויש להתייחס אליה בכובד ראש. יחד עם זאת, חשוב גם לא לתמצת יתר מידיי אלא לכתוב בדיוק את מה שתרצו להעביר.

אז איך מעבירים רפרט בצורה נכונה?

הדרך הנכונה ליצור רפרט טוב היא לכתוב בשקופיות את התמצות של החומר בכותרות. כל שקופית צריכה להכיל עד ארבע שורות ולא יותר. כמו כן, כל כותרת מהווה כתזכורת לחומר שהמרצה אמור לדעת היטב.

טעות שכיחה נוספת היא עיצוב ססגוני של השקופיות שיוצר שתי בעיות עיקריות:

  1. הסטת תשומת הלב מהחומר הנלמד.
  2. קושי לקרוא את המלל עקב עומס חזותי.

חשוב שהרקע למצגת יהיה לבן והמלל יהיה כתוב בצבע כהה. כמו כן שהפונט יהיה גדול וכמה שיותר ברור לקריאה.

לסיכום

לסיכומו של עניין, רפרט הוא אמצעי נהדר להצגת תוצרים של פרויקט שנעשה, כמו כן, דרך טובה להעביר חומר. אולם באקדמיה כיום ישנה בעיתיות עם העברה של רפרטים עקב בורות בפרקטיקה של שימוש מצגות.

הדרך הטובה ביותר להעביר רפרט היא להישאר ממוקדים, לא להעמיס במלל, ולשמור שלא יהיו אפקטים או עיצוב ססגוני מדיי.

אם כל הדגשים הללו יועברו, ההרצאה תהיה מהנה ולא נשכחת.

5 / 5. 148

מאמרים שעשויים לעניין אותך
דילוג לתוכן