שאלות מחקר במשאבי אנוש הן נושא בפני עצמו. עולם משאבי האנוש הוא מגוון, ולכן גם הגיוון שבמחקר על אודותיו. סטודנטים פונים אלינו רבות בשם כך, מכיוון שהם מרגישים שאינם יודעים בדיוק איזו שאלת מחקר לעבודה סמינריונית הם צריכים להעלות כדי שיוכלו בכלל להרכיב שלד של עבודה.
ולכן, ראשית כל, לפני שניגש אל עיקרי המאמר שיסקור את הנושא, ניתן להיכנס למאמר אחר, שמדבר על אודות מתודולוגיה ונמצא כאן.
משאבי אנוש עוסקים בכל מה שקשור לכוח האדם כמרכיב מרכזי בהבנת התנהגות ארגונית. ההנחה היא כי עובדי הארגון (כוח האדם) נחשבים למשאב שהוא שווה לכל שאר משאבי הארגון (כמו למשל: חומרי גלם והון כספי) וניתן לראותו כפונקציונלי, כאשר הכוונה שהוא רותם את תכונות האדם לתועלת המופקת ממנו. המיקוד הוא ביכולתו של האדם העובד בחברה, ועד כמה היא יעילה לחברה.
תחום ניהול משאבי האנוש שואף, אם כך, למצוא את ההתייחסות המתאימה ביותר לכוח האדם בארגון, על מנת שהארגון יוכל להפיק מהם את התועלת המרבית ולקדם את האינטרסים שלו בצורה הטובה ביותר. בימינו, ניהול המשאב האנושי עוסק יותר ויותר בנושאים כגון הנעת העובד, דאגה לרווחתו ויצירת תחושת מחויבות ("מחוברות עובדים") שישמר את הקשר הרציף בין האדם והארגון באופן המיטבי ביותר.
הבא ונתחיל לסקור את הנושא.
מהן שאלות מחקר במשאבי אנוש?
שאלות מחקר במשאבי אנוש נפוצות בעיקר בכתיבת עבודות סמינריוניות. אלו עבודות גמר, שמסכמות את כל מה שלמדתם ורכשתם במהלך השנה, והן מוגשות למרצה בסוף הסמסטר או בסוף השנה. לרוב, סטודנטים לתואר ראשון ובשנה השנייה ללימודיהם פונים אלינו לקבל עזרה. ובצדק.
כי זו עבודה רבת משמעות, שדורשת לא מעט ידע, זמן ומשאבים על מנת לבצע אותה על הצד ביותר. מלבד זאת, הסטנדרטים שלה גבוהים ביותר (לעומת שאר המטלות האקדמיות) והציון שלה מהווה משקל משמעותי ביותר על הציון הסופי שלכם. ולכן, סטודנטים רבים נבהלים כאשר הם ניגשים לבצע אותה.
אין מה להיבהל, שכן יש להבין כיצד היא בנויה, על מנת לעשות קצת סדר:
- חלק פתיחה: שער העבודה, תוכן עניינים (חשוב!), תקציר (צריך לדעת מה הולך להיות בעבודה) ומבוא (כרטיס הכניסה לעבודה)
- חלק עיקרי: סקירת ספרות (כל התוכן האקדמי שתומך בעבודה שלכם) ומערך מחקר (שיטה, שאלה, השערה, תוצאות).
- חלק סיום: דיון, סיכום, מסקנות ורשימה ביבליוגרפית
מלבד זאת, יש חלק שיש להתעכב עליו על מנת לדעת יותר. מה עוד צריך?
מה עוד צריך?
על מנת שהעבודה שלכם במשאבי אנוש תקבל את הצורה שלה, יש לקבוע לה שיטת מחקר. פירוש המושג הוא חקירה מדעית וכלי רעיוני שהשימוש בו מקובל על הקהילה המדעית לצורך מחקרן של השערות. לרוב, השיטה יכולה להיות שיטת מחקר כמותית (מבוססת על כימות מספרי) או שיטת מחקר איכותנית (מבוססת על נרטיב, וניתן ליישם אותה דרך ראיונות עומק ושאלונים).
עליכם לבחור נושא או תת נושא ספציפיים שקשורים לתחום משאבי האנוש, ואז כך לקבוע את השיטה החוקרת וגם את השאלה החוקרת. למשל, ניתן לשאול: האם דרישות גבוהות מדי מצד ההנהלה משפיעות על נכונות המשך עבודתם של עובדי החברה? או: האם המשכורת משפיעה ישירות על כוח האדם (משאבי האנוש) בחברה?
לאחר מכן, תמצאו מאמרים מתאימים שעוסקים בכך.
מידע נוסף
אם בכל זאת המידע במאמר זה לא סיפק אתכם ואתם צריכים לדעת מעבר לכך, אתם מוזמנים לפנות אל השירות שלנו, ונסייע לכם בצורה הטובה ביותר. צרו איתנו קשר!