לא מעט פעמים, הצוות שלנו נשאל: "איך כותבים מבוא לעבודה סמינריונית?". לעתים נדמה, כי החלק הפשוט והקל ביותר בכתיבת העבודה, למעשה הופך לחלק הקשה והמעיק ביותר. בוודאי גם אתם שואלים את השאלה הזו: "יש לי רעיון לעבודה, אך אני לא יודע מה לכתוב במבוא", "אני מרגיש תקוע עם המבוא, ובגלל זה אני לא מצליח להתקדם עם העבודה שלי", "מה עושים עם המבוא?", וכו'.
במאמר זה, נדבר אודות המבוא ומשמעותו לעבודה, ובעצם כמה חשוב להקפיד לכתוב אותו. ולכן, אם אתם סטודנטים עם עבודות ביד, שלא מצליחות להתקדם בשל עניין זה, הצוות המקצועי שלנו, הכולל את מיטב העורכים, ילך עימכם יד ביד לאורך כל התהליך.
בואו ונתחיל קודם עם כללי הברזל.
כללי הברזל
לפני שניגש לעניין, ונדע איך כותבים מבוא לעבודה סמינריונית, נתמקד כולם בכללים החשובים שיש בכל עבודה.
קודם כל, על העבודה שלכם להיכתב בפונט david, בגודל 12. לא לשכוח כתיבת פסקאות, וגם שורה וחצי (1.5) רווח. מומלץ ליצור מספר עמוד על כל הדפים, בשביל התמצאות נוחה יותר בעת קריאת העבודה וחיפוש תוכן.
הכתיבה חייבת להיות ברורה, מסודרת, קריאה ובנוסף- כתובה בצורה מדעית ובצורה אקדמית, מנוסחת בביטויים מדויקים ובעברית גבוהה מאוד. ומדוע לדבר על כך? מכיוון שלא מעט ציונים לעבודות מושפעים מן החלק הזה, שנחשב לקריטי בעבודתכם. אסתטיקה פירושה נקודות זכות לעבודה, ולכן הקפידו על כך.
כעת, בואו נראה כיצד נראה מבנה עבודה סמינריונית, בצורתו המסורתית והמוכרת:
- שער ותוכן עניינים
- תקציר ומבוא
- סקירת ספרות
- מערך מחקר וממצאים
- דיון, מסקנות וסיכום
- רשימה ביבליוגרפית
ועכשיו, נעבור לחלק העיקרי של המאמר שלנו.
איך כותבים מבוא לעבודה סמינריונית
מבוא הינו כרטיס הכניסה לעבודה שלכם. מה הכוונה? המבוא מקדים את כל התוכן הכתוב בעבודה, כדי לתאר לקורא את הנושא המדובר. המבוא יתמקד בנושא בכלליותו, יתאר תופעות כלליות (ללא צורך בפירוט) הקשורות לנושא, יתאר שמות שקשורים לנושא ויתאר תהליכים שקשורים לנושא. כל התיאורים הללו חשובים, כי בעצם אתם מבהירים לקורא את מה שעתיד להיות בעבודה. כמובן, כתיבת כל התוכן בקצרה תופיע בתקציר, אך במבוא ייכתב מה שחשוב באמת.
אם אתם כותבים מבוא לקפיטליזם, עליכם לתאר את הקפיטליזם לפי הגדרתו הרשמית והכללית, יחד עם תיאור אירועים, תופעות, שמות ותהליכים, שמשויכים, באופן ישיר או באופן עקיף, לקפיטליזם עצמו. יש לתאר זמנים, כדי שהקורא יבין מהו מקורו של הקפיטליזם. ככל שתוסיפו לתאר מידע רלוונטי אודות הנושא שלכם, שני הצדדים ירוויחו: אתם, שסוף סוף הצלחתם לכתוב מבוא, והקורא, שמבין על מה העבודה שלכם מדברת ובמה העבודה שלכם עוסקת.
ולכן, השקיעו עמוד אחד של מלל משמעותי במבוא שלכם, וכבר צלחתם את החלק החשוב הזה בעבודתכם.
אם אתם מעוניינים במידע נוסף, אתם מוזמנים בברכה להיכנס למאמר אודות כללי כתיבת עבודה סמינריונית- שנמצא כאן.
כעת, נעבור לדוגמא שממנה נשתמש בנושא המאמר שלנו.
איך זה בא לידי ביטוי?
עבודות סמינריוניות במשפטים הן דוגמא פנטסטית כאשר מדובר במבוא. ומדוע? תחום המשפטים הינו תחום רחב היקפים, שהעיסוק בו כתוכן אקדמי, מצריך מן הסטודנט מלל רב של תוכן.
כאשר אתם כותבים מבוא לנושא המשפטי שאותו בחרתם, אתם מקלים על הקורא בהבנתו, כאשר אתם "מפרקים לגורמים" את הנושא ועוסקים בו בכלליות. וכאשר תקפידו על כך, תצלחו גם תחום לא פשוט כמו זה.
צריכים עזרה? צרו קשר עוד היום.