עריכת עבודות אקדמיות הינה מלאכת מחשבת בפני עצמה. ומדוע? נהוג לחשוב, כי רק צריך לכתוב את העבודה, ללא כל העפת מבט מקצועי על חומר הגלם שלה, קרי החומר הלשוני שמצוי בתוכה, ואז להגישה ישירות אל המרצה, כאשר רק ה"מה" חשוב יותר מן ה"איך"- במילים פשוטות יותר, נהוג לחשוב, כי כתיבת התוכן עצמו חשובה יותר מאשר המראה של התוכן עצמו.
וכאן נופלת הטעות. לא מעט פעמים, סטודנטים פנו אלינו בבקשה לסיוע בשיפור העבודה שלהם, ולאו דווקא בתוכן, שהיה נפלא, אלא באופן כתיבת התוכן.
ולכן, כל עבודה אקדמית זקוקה לעריכה הראויה לה. אם אתם סטודנטים, וקשה לכם מאוד עם צורת הכתיבה בעבודה שלכם, צוות האתר שלנו – זוהי בדיוק הכתובת שאתם צריכים.
עם מיטב המומחים, הצוות שלנו ידאג כי תקבלו את התוצר הטוב ביותר בתוך עבודתכם. בואו ונתחיל.
הכללים הראשוניים בעריכת עבודות אקדמיות
ראשית כל, לפני שתלמדו בעיון את כל מה שקשור לכתיבת עבודות, עליכם לזכור, ראשית כל, כמה כללים חשובים, שקשורים לכתיבת עבודתכם. לפני שנעבור לחלק העיקרי, נתמקד קודם בחלק הטכני.
פונט- david, גודל- 12, מרווח שורות- 1.5. הגדירו זאת, בכל פעם מחדש שאתם פותחים קובץ וורד, ובו תיכתב העבודה שלכם, מכל סוג.
יש לדאוג לרמה גבוהה מאוד של כתיבת העבודות, והכוונה לכתיבה מדעית, שהיא גם קולחת וברורה לקורא. הימנעו מכתיבה בשפת היומיום, כפי שהיא מדוברת בשיחות חולין, אלא הקפדה יתרה על כללי הלשון האקדמית המקובלת. עד כאן החלק הטכני, שהוא הבסיס.
עריכת עבודות אקדמיות באה לידי ביטוי באופנים הבאים:
- תיקון מבנה תחבירי.
- תיקון שגיאות כתיב.
- כתיבה בפסקאות מסודרות.
- הבהרת הכתוב, כאשר אין זה צלח בידי הסטודנט בבואו להגישו למרצה.
- שיפור סגנון הכתיבה, והשחזתו לרמה המקסימלית.
- האחדת כתיב ומחיקת כתיבה מיותרת.
- שימוש במילים אקדמיות נחוצות בעבור עבודתכם.
חשוב לדעת זאת, מכיוון שכל טקסט זקוק לעריכה. אתם יכולים לשאול כל סופר, והוא יגיד לכם שאילולא העריכה המקצועית, ספרו לא היה בצורה המזוקקת ביותר לפני הוצאתו לאור. בחלק הבא, נמשיך לדבר על הנושא. הישארו איתנו.
מה עוד חשוב לדעת על כך?
אנחנו לא היחידים שמדגישים על כך, אלא גם המרצים וכל הצוות האקדמי, במוסד ההשכלה הגבוהה בו אתם לומדים, שעומד לרשותכם. ברגע שהטקסט שלכם יעבור עריכה על ידי מומחה מקצועי, אתם יכולים להיות להבין כי אתם בידיים בטוחות. הצוות שלנו לא יחסיר ממכם דבר, ואף ישמח ללמד אתכם דבר או שניים על נושא העריכה, שיוכל להוסיף לכם כלים עתידיים, שיסייעו לכם בעת כתיבת העבודות האקדמיות הבאות שלכם.
ולשם כך, יצרנו מאמר מצוין ומאיר עיניים אודות עריכה לשונית – שנמצא כאן. אנחנו ממליצים בחום בקריאת מאמר זה, שיענה על שאלותיכם הקבועות בנוגע לנושא, ויעביר לכם ידע חדש, וגם חיוני, שיהיה חלק מן הכלים המקצועיים, שכה תזדקקו להם בעתיד בעת לימודיכם. קריאה נעימה.
מידע נוסף
סוגיה נוספת, בו אנחנו נתקלים רבות בעת מתן שירותינו לסטודנטים, הינה סוגיית בחירת הנושא לעבודה. אין ספק כלל, כי בחירת הנושא מהווה מכשול עצום לתחילתה של עבודה, כאבן ענק החוסמת את זרימתו השוטפת של הנהר- כך כאבן ענק החוסמת את זרימתה השוטפת של כתיבתכם, שזקוקה לנושא שלה. בחירת הנושא, ראשית כל, הינה עניין שלכם ותלוי בשיקולים שלכם. מלבד זאת, כתבנו מאמר על בחירת נושא מוצלח לעבודה אקדמית.