עבור רוב הסטודנטים המתחילים את לימודיהם באוניברסיטה, זו תקופה מרוגשת, מלאת התלהבות, תקוות ושאלות.
לימודים אקדמיים מלאים בחובות כמו, מבחנים, כתיבת עבודות אקדמיות ועבודות סמינריוניות. גם אם ברגע זה מטלות אלה נראות לכם מאיימות למדי, אין ספק שהמוסד בו אתם לומדים יצייד אתכם בהדרכה מתאימה שתאפשר לכם לסיים לימודי תואר ראשון, בהצלחה. ותמיד אפשר לנסות להיעזר גם באתרי אינטרנט אשר מציעים לסטודנטים סיוע בכתיבת עבודות.
לאלה מכם שתוהים איך ייראו הלימודים האקדמאים שלהם, הנה כמה טיפים שיוכלו להקל עליכם בשנה הראשונה.
- עבודה קשה
עבודה קשה, בסופו של דבר משתלמת. הצלחתם להתקבל למוסד האקדמי אשר מאפשר לכם לרכוש את הכישורים הבסיסיים הנדרשים לקבלת השכלה גבוהה. עד כאן הכול טוב ויפה, אבל כעת עליכם לעמוד במשימות. לא לזנוח, לא לדחות ולא לזלזל בעבודות שאתם מקבלים מהמרצים.
קל מאוד להישאב לחיי החברה או למעורבות סטודנטיאלית במועדונים ובפעילויות אחרות. כל הדברים הללו חשובים, אך קחו בחשבון כי ההצלחה בלימודים נשענת במידה רבה על יכולתו של הסטודנט לפתח מוסר עבודה גבוה ולשמור עליו. לצורך השוואה, ילדים שעולים לכיתה ו בבית ספר יסודי ממשיכים ללמוד בחופשת הקיץ את התחומים בהם הם זקוקים לשיפור. למשל , אם הם מרגישים חוסר ביטחון או חוסר ידע באנגלית, הם פותרים מבחנים באנגלית לכיתה ו כהכנה לשנה החדשה שבפתח.
לכן, כדי להיות תלמידים טובים, הכינו לעצמכם רשימות וסדרי עדיפויות והתמקדו בלימודים.
- להשתמש בשירותי ייעוץ לסטודנטים
יועצים לסטודנטים נמצאים שם כדי לסייע לכם בלימודים. מטרתו של הייעוץ היא להעניק לסטודנטים תמיכה במגוון של אתגרים שעומדים בפני הסטודנטים, לא רק קשיים לימודיים, אלא גם קשיים כלכליים, רגשיים ועוד.
- להגדיר אג׳נדה
הגדירו לעצמכם אג׳נדה, סדר יום, והשתמשו בו. אולי טיפ זה נראה לכם מובן מאליו, אבל סטודנטים רבים פועלים ללא מערכת טובה לניהול זמן. זכרו! הצלחה באוניברסיטה קשורה קשר הדוק לניהול הזמן שלכם, כלומר:
- להגיע לשיעורים
- להתמודד עם המשימות השונות ועם דרישות המורים בשיעורים,
- להתכונן למבחנים,
- להישאר מחוברים לכל המדיה החברתית שגוזלת זמן יקר,
- או לעמוד במשימה שלקחתם על עצמכם, עבודה במשרה חלקית.
ניהול כל המשימות הללו כרוך במאבק יומיומי. כדי לעשות זאת כראוי, הכינו לוח שנה ובו ציינו פרטים כגון:
- מערכת הלימודים (ימים ושעות בשבוע)
- תאריכים לפגישות חשובות
- מועדי בחינות והגשת עבודות, לטווח הקצר והארוך
- תאריכים הקשורים לאירועים חברתיים או משפחתיים חשובים
העצה החשובה ביותר היא: הציצו בלוח השנה באופן קבוע!
היום אפשר להשתמש גם ביומן מקוון שמסתנכרן עם הטלפון שלך, כך שתהיו כל הזמן מעודכנים. שימוש יעיל ביומן שלכם יעזור לכם לחדד את כישורי ניהול הזמן, כישורים חיוניים מאוד לא רק להצלחה בלימודים, אלא גם בקריירה העתידית.
- להתייצב בשיעורים ולא לפספס אף דד ליין
שוב, יכול להיות לכם שעצה זאת נראית מובנת מאליה, אבל די בקלות ניתן להגיע למצבים של בלגן וכאוס. התייחסו ללימודים כמו אל עבודה מקצועית. כלומר, עליכם להיות בוגרים, להגיע בזמן לכול שיעור, ולא לפספס שום דד ליין.
כאשר אתם מנכסים לעצמכם מיומנויות ניהול זמן, השמים הם הגבול.
לא כדאי לאחר להרצאה או לבקש מחבר לימודים השלמות לשיעור שפספסתם. המרצים, באופן כללי, לא מתרשמים מהתנהגויות שכאלה. בשלב מסוים, ייתכן שתרצו לבקש מאחד המרצים מכתב המלצה, אז עדיף שהוא יזכור אתכם כסטודנטים אחראיים.
- לשאול שאלות
מרצים רבים מדרבנים את הסטודנטים שלהם כבר בשיעור הראשון לשאול שאלות. או כפי שחלקם מכריזים, ״אין שאלות טיפשות״, מלבד השאלה ״האם זה יהיה במבחן?״. אם לא בדיוק הבנתם מושג כלשהו, או שקף במצגת שהציג המרצה לא היה ברור לכם, בקשו הבהרה. למרות שזה יכול להיות די מפחיד לשאול שאלה באולם הרצאות גדול, חשוב לנסות. ואם אתם לא הבנתם, סביר להניח שגם תלמידים אחרים לא הבינו. כאשר אתם מצביעים כדי לשאול שאלה, אתם עוזרים גם לעצמכם וגם לחבריכם ללימודים.
- אל תילחצו מציונים נמוכים
אנשי אקדמיה מצליחים יכולים להעיד על כך שגם ציון גרוע בקורס לתואר ראשון, יכול להסתיים בקריירה מוצלחת. לימודים אקדמאיים הם הרבה יותר מאשר הצלחה בקורס אחד, במבחן אחד או בעבודה אחת. לתוכנית האקדמית יש רכיבים רבים, וגם אם חלק מהרכיבים האלה מאטים לפעמים את ההתקדמות שלכם, זה לא אומר שנכשלתם כליל.
חשוב להתכוונן למצוינות אקדמית, אבל לזכור שלכול אחד יש יום רע, ביצוע גרוע, בחינה לא מוצלחת, או פשוט קושי בהבנת נושא מסוים. זה נורמלי, ואתם חייבים לשמור על פרספקטיבה נכונה. הקריירה שלכם כסטודנטים, אינה מוגדרת על ידי רגע אחד של כישלון. המשיכו להתבונן בתמונה הגדולה ואל תיבהלו מכשלים קטנים.