האם יש צורך ביועץ ומנחה לכתיבת עבודות אקדמיות?
כמה שזה יישמע אירוני, בהחלט ניתן לומר שכן לפי פניות הסטודנטים אלינו לאחרונה. לפעמים, ברוב המקרים, הנחיות המרצה לבדן אינן מספיקות לסטודנט כדי להבין איך לכתוב עבודות אקדמיות כמו שצריך.
ולכתוב כמו שצריך מצריך מאמצים רבים, וגם זמן רב. לכתוב כמו שצריך פירושו השאיפה לקבל ציון טוב ומספק לעבודה, כי אם כבר אנחנו באים להשקיע- שנקבל על כך פירות טובים ומתוקים.
מלבד זאת, סטודנטים מרגישים כי הם ניצבים לבד במערכה. לא תמיד הקולגות שלהם לכיתה יכולים לעזור להם בעבודה (כי גם הם צריכים להתמודד עם זה) וגם לא המרצים (המרצה לא תמיד יוכל לעמוד לרשותו של הסטודנט 24/7, מכיוון שהוא צריך לטפל גם בסטודנטים אחרים מאותה הכיתה, בלי שהזכרנו שיש לו עוד כיתות לימוד שבהן הוא מרצה וגם יש סטודנטים שהוא צריך לטפל בהם).
בסופו של דבר, כל אחד צריך מנחה או יועץ בכל דבר. למשל: מורה למקצוע של"ח (שדה, לאום, חברה) חדש, כדי להתמודד עם המערכת, מנהל קשר ישיר עם מנחה. אותו מנחה, שעובד מולו, עושה ככל יכולתו על מנת לעזור לו להשתלב, וגם לבחון את ביצועיו. מנהלים וראשי מדינות צריכים יועצים, בדרך קבע.
וכך, גם אתם בתור סטודנטים. עצות אינספור אנחנו מעניקים לסטודנטים ,שכה זקוקים להם.
במאמר הבא, נסקור את העניין בשבילכם, כי אנו מאמינים שגם אתם שאלתם אינספור פעמים את השאלה הזאת.
נתחיל.
אז מדוע צריך יועץ ומנחה לכתיבת עבודות אקדמיות?
כתיבת עבודה אקדמית אינה סיפור קל. קודם כל, יש לשמור על קביעות, שזה אומר: פונט קבוע (דויד, בגודל 12), רווח וחצי (1.5) שורות, כתיבה מדעית ואקדמית, כתיבה בפסקאות והקפדה על מקורות אקדמיים (אף עבודה אינה יכולה להתקיים בלי לפחות מקור אקדמי אחד, שתומך ברעיונותיה). יועץ ומנחה לכתיבת עבודות אקדמיות יוכל להכווין את הסטודנטים בכל הקשור למבנה העבודה ולצורה שבה יש לכתוב אותה.
מלבד זאת, הוא גם יכווין אותם בנוגע לבחירת הנושא. לא כל נושא יכול להתאים, על אף שעל הסטודנט לבחור בנושא שיש לו זיקה אליו. האתגר הוא גדול, ולכן אותו אחד שמייעץ ומנחה מראה לסטודנט בדיוק מה עליו לעשות בנושא.
הדרישות הגבוהות מכל עבודה, מקטנה ועד גדולה, לא מותירים בידי הסטודנט ברירה. אותו אדם, בעל ההכשרה המקצועית, יוכל להיות שם בשבילו בזמנים שהמרצה או הקולגות לא יכולים להיות שם. במילים אחרות: האיש הזה הוא "אבא ואימא" של הסטודנט ומלווה אותו לכל אורך התהליך.
ושאלה נוספת שנשאלה: מה עוד צריך לדעת, על מנת להבין שייעוץ והנחיה לסטודנטים הם כה חשובים כיום? כך תדעו בחלק הבא של המאמר.
עד כמה זה נחוץ?
שיטת מחקר היא סיבה מצוינת לייעוץ ולהנחיה של איש מקצוע, המתמחה במקצועות אקדמיים ושיש לו רקע אקדמי.
סטודנטים תמיד נתקלים בקיר אטום, כאשר עליהם לבחור את מערך המחקר המתאים לעבודה שלהם, בייחוד אם מדובר בעבודה סמינריונית. זו עבודה שמצריכה מאמצים אינספור, ועוד מבלי להזכיר כמה זמן היא דורשת מהם.
יש לשים לב האם הנושא יכול להתאים לשיטה איכותנית או כמותית, כך שלפי בחירת השיטה- כך תוכל העבודה "לזרום".
מידע נוסף
להרחבה, כתבתנו מאמר מידע על אודות האם כל סטודנט צריך עזרה ותמיכה אקדמית – שנמצא ממש כאן וזמין בעבורכם לקריאה.
מלבד זאת, הצוות שלנו תמיד מוכן וזמין בעבורכם לסייע לכם בכל הנושאים האקדמיים.