עבודות גמר אקדמיות הן העבודות המסכמות של השנה, ומהוות משקל משמעותי עד מאוד לציון הסופי של הסטודנט. אלו עבודות, שחשוב מאוד להשקיע בהן מאמצים רבים של זמן ושל משאבים, על מנת להביא אותן לידי התוצר הטוב ביותר.
בשונה מעבודות אקדמיות אחרות שהסטודנט ביצע במהלך השנה, הדרישות לביצוע כאן הן מאוד גבוהות, וכל פרט, מן הקטן ביותר ועד לגדול יותר, קריטי להיווצרותו של הציון.
אם אתה סטודנט ואתה קורא את המאמר הזה, אנו מציעים לך להישאר, כי בחלקים הבאים במאמר אנו נביא את כל מה שאתה צריך לדעת, לפני שאתה מבצע את עבודתך. ויותר מכך- אם אינך בקיא מספיק בנושא או שאם אתה חש שאתה מתהלך בתוך מבוך בלתי נגמר של שאלות ותהיות על אופן ביצוע עבודתך- מיד נסביר לך הכל. בואו נתחיל.
כללים חשובים בעבור עבודות גמר אקדמיות
ראשית כל, אם אתה באמת רוצה ציון גבוה לעבודתך, עליך להקפיד על כללי ברזל, והעיקרי שבהם הינו האופן בו אתה כותב את עבודתך.
כתיב נכון ומסודר הינו מאוד קריטי לציון שלך, ובפרט כאשר אתה מבצע מטלה אקדמית מסוג זה. נתחיל מכך שתקפיד על כתיבת פסקאות. הכתב הרצוי הינו כתב בפונט david, ובגודל 12. וכמובן, שורה וחצי (1.5) רווח שבין הפסקאות. זהו הצד הטכני.
מכיוון שהעבודה מתבססת על מחקר אקדמי, עליך להשתמש במקורות אקדמיים ומחקריים, שלרוב יהיו מאמרים, וחשוב להקפיד לצטט את המקור לפי כללי הציטוט המוכרים מן האקדמיה, כשהשיטה הנפוצה הינה ציטוט APA.
זכור, כי עבודה זו הינה עבודה גדולה, ולכן יכולה להכיל עשרות עמודים, בשל היקף תוכנה.
כמובן, חשוב לשים לב לשנת הוצאתן של המקורות, ולוודא כי אלו מקורות שרלוונטיים לעבודתך. מקורות לא טובים יפגעו באיכות עבודתך, וייצרו חוסר של מידע רלוונטי שתורם להמשך בנייתה, ומלבד זאת- כמעט בלתי אפשרי יהיה עבורך למצוא ציטוטים מתאימים מתוך המקורות, שיתאימו לעבודתך.
המקורות יהיו כתובים בסקירת הספרות, שהינה לב העבודה, וברשימה הביבליוגרפית, שמופיעה תמיד בעמוד האחרון שלה, ומעניקה את האסמכתא לקיום עבודתך.
מלבד זאת, ולפני שנמשיך לחלק הבא, שמדבר על התחלת העבודה, חשוב לציין, כי תוכן המקורות ייכתב בכתב ידך בלבד, והכוונה שתכתוב את התוכן במילים שלך, כדי להוסיף אותנטיות למקור עצמו, ולהימנע מלכתוב מילה במילה, כמו תוכי. הימנע מכך, ועבודתך תקבל את ערכה הראוי לה.
איך מתחילים?
שאלה מצוינת, ובוודאי הדבר הראשון שעולה לראשך הינו כזה: באיזה נושא לבחור? ולכן, לפני שתיגש אל שאר חלקי המאמר, הצוות שלנו הכין בעבורך מאמר שלם שיעזור לך בבחירתך. לבחירת נושא מוצלח לעבודה אקדמית – לחץ כאן. קריאה מהנה.
להמשך ענייננו, עליך לדעת כי לרוב, עבודות גמר אקדמיות יהיו מסוג סמינריון. ולכן, אם באת הנה בשל הקושי שלך בהכנת עבודה זו, מיד נספק לך כמה פרטים חשובים בחלק הבא. בואו נמשיך.
איך כותבים?
כתיבת סמינריון הינה החלק המאתגר ביותר בעבור הסטודנטים. ואיך לא? הדיוק בזמנים, הדיוק בפרטים, הדיוק במציאת המקורות, הדיוק בממצאים והדיוק באופן הכתיבה- לא פלא שסטודנטים רבים פונים אלינו לקבלת סיוע בכל הקשור לסמינריונים.
קודם כל, כדי לעשות לך קצת סדר בראש, חשוב שתזכור את מבנה העבודה הסטנדרטי והרצוי:
- תקציר
- מבוא
- סקירת ספרות
- שיטת מחקר
- ממצאים
- דיון
- מסקנות
- רשימה ביבליוגרפית
ברגע שתקפיד על כל ההנחיות, לא תיווצר כל בעיה בכתיבת עבודתך. ואם בכל זאת אתה מוצא בכך קושי, אל תהסס ליצור קשר.