אחד האתגרים הגדולים הניצבים ונדרשים מסטודנטים בעולם האקדמיה, הינה עריכת מחקר אקדמי אשר יהיה בסופו עבודת סמינריון אותה נדרשים להגיש כחלק מהחובות בתואר, מכאן השאלה הנוקבת אותה שואלים הסטודנטים בתואר, מהן אותן עבודות סמינריונית לסטודנטים.
כלומר, על אף שמדובר בהכנה וכתיבת עבודה סמינריונית בשנה השלישית ללימודים, אשר בשנה זו הסטודנטים מצאים בשלב אשר כבר למדו חלק נכבד ואפילו את מירב החומר המהותי הנדרש לקבלת התואר, כך שמבחינה מהותית יש בידי הסטודנטים את הבסיס לעשות זאת.
מהו אותו ניסיון אשר צוברים בשנתיים הראשונות ללימודים לתואר?
התשובה לכך היא שבשנתיים הראשונות בלימודי התואר, בכל אחד ואחד מהקורסים יש מטלות ו/או עבודות אקדמיות שהוגשו, אשר למדו וצברו ניסיון בעזרתם בתחומים רבים, הרי שבשנה השלישית הסטודנטים יודעים לא מעט.
כלומר, הכנת עבודות ומטלות באקדמיה אינן דבר קל, אלא מלמדות מלבד וללא קשר לציון שקיבלו כי בשלב זה של התואר הן כבר למדו על חיפוש ומציאת מאגרי מידע העוסקים באיתור החומר האקדמי, שהרי בלעדיהם לא יכלו לעשות זאת.
כמו גם כיצד יש להגיש מטלות ו/או עבודות בעולם האקדמיה, הדרישות השונות העוסקות באופן וצורת ההגשה, המגבלות השונות, מיקוד וניפוי המענה לשאלות המרצה וכדו'.
כאשר החלק השלישי אשר היה עליהם ללמוד, הינו על הכללים לכתיבה אקדמית, כלומר, הדרישות העוסקות בעריכה וניסוח האקדמי, כגון כללי האזכור, מבנה וסדר אקדמי, כמו גם שלל דרישות האקדמיה השונות.
אם כן, מדוע סטודנטים זקוקים לעזרה להכנת סמינריון?
התשובה הינה שאמנם צברו את אותו בסיס וניסיון, אולם, הקושי הנובע הינו מכך, שעל אף שצברו את אותו ניסיון טכני וכן ידע מהותי, אך יחד עם זאת, מעולם הסטודנטים לא הכינו קודם לכן שום עבודות סמינריוניות, מה שבעצם מותיר אותם עם חלק מהבסיס והיסודות אך עדיין הם נותרים הלכה למעשה עם התהייה מהן עבודות סמינריוניות לסטודנטים.
אם כן, מה לדוגמא הדרכים להתמודד עם הכנת סמינריון אקדמי?
כמובן שיש לשאלה זו יותר מתשובה אחת, שכן, אצל כל סטודנט וכן בכל תחום אקדמי התשובה יכולה להיות שונה לחלוטין, כי הדרישות והחומר כמו לדוגמא דרישות המרצה והמוסד האקדמי הן לא אחידות.
משכך, חשוב לציין שאחת הדרכים להתמודד עם ההכנה והקושי היא באמצעות פניה לסיוע ועזרה, שכן, הדבר כלל אינו מעיד על רמת הידע או אי הידע האקדמי של הסטודנט, אלא אך ורק, על כך שהוא מבין מה מוטל לפתחו, וכי הוא בניגוד לאחרים יודע לזהות קודם שיגיש או ינסה להכין לבדו, כי לא יוכל לעשות זאת ולהתמודד מול האתגר לבדו, ולכן מוטב שיפנה שעה אחת קודם.
בפרט, כי המציאות מלמדת שאף מי שהכין בכוחות עצמו בשנתיים הראשונות לתואר את כל המטלות ואת כל העבודות, הרי שמדובר היה בעמודים בודדים על כל נושא ונושא, כך, שאף אם כתב במצטבר למעלה ממאה עמודים, הרי שמדובר היה בנושאים שונים ורבים.
אם כן, מה יכול לסייע למי שמנסה להכין בכוחות עצמו?
ראשית כל, עדיף תמיד לבחור נושא אשר הסטודנט חש כי הוא שולט ובקי בו היטב, כך שלצורך הסמינריון הוא יוכל בנקל לנבור בו, זאת, על אף שמדובר יהיה בלימוד חומר רב, אך הוא יוכל לאחר השקעה להבין את החומר על בוריו, כך שקודם תחילת הכתיבה הוא ידע במה הוא עוסק.
בנוסף, ישנו מאמר באתר שמומלץ לקרוא המדבר על בחירת נושא עבודה אקדמית.
כמו כן, כאשר סטודנט מכין עבודה בחומר אשר הוא בקי בו או לכל הפחות מאמין כי הוא מחזיק בידע רב הקשור אליו, הרי שהסיכוי כי יבוא לידי טעויות יהיה נמוך.